جمعه 10 فروردین 1403   13:19:19
ساختار اداره کل
ساختار اداره کل
خدمات الکترونیکی
خدمات الکترونیکی
آمار و اطلاع رسانی
آمار و اطلاع رسانی
تحقیق و توسعه
تحقیق و توسعه
1400/1/21 شنبه
1399/2/19 جمعه
سوالات متداول ارباب رجوع


 
كد خدمت عنوان خدمت
10031455100 تدوين استانداردهاي ملي
1-کاربران مجاز چه کسانی هستند ؟
الف-افراد دارای پروانه کارشناسی تدوین
شرایط دریافت پروانه کارشناسی تدوین (حقیقی):
به آدرس http://khz.isiri.gov.ir، میز خدمت، شناسنامه خدمت، شرح گردش و مدارک مورد نیاز خدمت، «تایید صلاحیت کارشناسان استاندارد حقیقی» با کد خدمت 13011456104 مراجعه شود.
ب- افراد علاقه‌مند به تدوین به صورت موظف
شرایط لازم:
-دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی در رشته تخصصی مربوط
-گذراندن دوره آموزشی "آشنایی با استاندارد ملی ایران شماره 5"
-گذراندن دوره آموزشی آشنایی با روش اجرایی " فرایند تدوین استانداردهای ملی ایران" به شماره 201/33/ر
-مشارکت در تدوین حداقل سه استاندارد ملی
پ- افراد حقوقی دارای پروانه کارشناسی (اشخاص حقوقی متقاضی تدوین با حق‌الزحمه یا بدون حق‌الزحمه)
شرایط دریافت پروانه کارشناسی تدوین (حقوقی):
به آدرس http://khz.isiri.gov.ir،  میز خدمت، شناسنامه خدمت، شرح گردش و مدارک مورد نیاز خدمت ، «صدور پروانه کارشناسی استاندارد حقوقی» با کد خدمت 10031455102 مراجعه شود.
ت- دستگاه‌های اجرایی متقاضی تدوین (به صورت موظف)
به آدرس http://khz.isiri.gov.ir،  میز خدمت، شناسنامه خدمت، شرح گردش و مدارک مورد نیاز خدمت ، «صدور پروانه کارشناسی استاندارد حقوقی» با کد خدمت 10031455102 مراجعه شود.
.2-چگونگی ثبت پیشنهادات در سامانه ؟
ابتدا کاربر مجاز باید خود را در سامانه جامع تدوین ثبت نام و نام کاربری و رمز عبور را دریافت نماید.
روش ثبت نام در سامانه تدوین:
2-1   افراد حقیقی (بند الف و ب سوال شماره 1):
 به سامانه جامع تدوین به آدرسhttp://ison.isiri.gov.ir وارد شده، سپس بر روی گزینه ثبت نام کلیک کرده، به عنوان شخصیت حقیقی اطلاعات را وارد نموده، پس از فشردن گزینه "تایید نهایی"، نام کاربری و رمز عبور در اختیار کاربر قرار می‌گیرد؛ مجددا وارد سامانه به آدرس http://ison.isiri.gov.ir شده، نام کاربری و رمز را در قسمت مشخص شده وارد نموده تا به کارتابل خود وارد گردد، در قسمت مدیریت کارتابل:
- افراد دارای پروانه کارشناسی باید در قسمت درخواست جدید "با پروانه کارشناسی" را انتخاب و
- افراد علاقه‌مند به تدوین به صورت موظف، باید در قسمت درخواست جدید "بدون حق‌الزحمه" را انتخاب کنند.
بعد از انتخاب گزینه مورد نظر، اطلاعات دیگر را کامل و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کرده و پس از ذخیره و تایید نهایی، درخواست کاربر جهت بررسی به کارتابل رابط تدوین استان انتقال می‌یابد. پس از تایید رابط تدوین و کارشناس تدوین سازمان ملی استاندارد (که توسط کاربر در سامانه قابل رویت است)، کاربر از حالت متقاضی به پیشنهاددهنده تبدیل می‌گردد و می‌تواند پیشنهاد تدوین مورد نظر خود را در سامانه وارد نماید.


 
    1. افراد حقوقی (بند پ و ت سوال شماره 1):
2-2-1 وارد سامانه جامع تدوین به آدرس 
   http://ison.isiri.gov.ir

شده، بر روی آیکن ثبت نام در سامانه کلیک کرده، به عنوان شخصیت حقوقی اطلاعات را وارد نموده، پس از تایید نهایی نام کاربری و رمز عبور در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.
2-2-2
 پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور جهت اطلاع از نحوه ادامه فرآیند ثبت نام به آدرس http://khz.isiri.gov.ir، منوی میز خدمت، شناسنامه خدمت، شرح گردش و مدارک مورد نیاز خدمت، «صدور پروانه کارشناسی استاندارد حقوقی» با کد خدمت 10031455102 مراجعه شود.
بعد از صدور پروانه کارشناسی حقوقی کاربر از حالت متقاضی به پیشنهاددهنده تبدیل می‌گردد و می‌تواند پیشنهاد تدوین مورد نظر خود را در سامانه وارد نماید.
روش ثبت پیشنهاد در سامانه تدوین:
به سامانه جامع تدوین به آدرسhttp://ison.isiri.gov.ir وارد شده، نام کاربری و رمز را در قسمت مشخص شده وارد نموده تا به کارتابل خود وارد گردید، در قسمت مدیریت کارتابل، وارد گزینه پیشنهاد استاندارد ملی شده و در قسمت "جدید" بر حسب نوع پیشنهاد گزینه تدوین جدید، اصلاحیه یا تجدیدنظر را انتخاب و اطلاعات مربوطه را تکمیل و تایید نمایید. پس از تایید، پیشنهاد ثبت شده به کارتابل رابط استان انتقال می‌یابد.

3- روش اجرایی فرآیند تدوین استانداردهای ملی
فرآیند تدوین استانداردهای ملی و تمامی فرمها و مدارک مورد نیاز در فرآیند ( صورتجلسات کمیسیون‌های اولیه، فنی و نهایی- کارنامه تدوین، فهرست مدعوین پیشنهادی دبیر جهت شرکت در اجلاسیه کمیته ملی و... ) در "روش اجرایی فرآیند تدوین استانداردهای ملی" به شماره 201/33/ر  موجود است که برای دریافت روش اجرایی مذکور به آدرس http://khz.isiri.gov.ir، منوی میز خدمت، شناسنامه خدمت، اطلاع‌رسانی، دستورالعمل‌ها و روش‌های اجرایی مراجعه شود.
10011455101 مشاركت در تدوين استانداردهاي بين المللي (CODEX,IEC,ISO,OIML)
1-چگونگی تکمیل فرمهای پیشنهاد ؟
کاربر پس از دریافت فرم پیشنهاد تدوین استانداردهای بین المللی (CODEX, IEC, ISO, OIML) و مطالعه دقیق آن نسبت به تکمیل کلیه بندها از جمله عنوان، هدف و دامنه کاربرد، الزامات و علت ارائه پیشنهاد به زبان انگلیسی اقدام نماید.
13011456100 تائيد صلاحيت آزمايشگاههاي همكار استاندارد
1-مدارک مورد نیاز جهت  تمدید گواهينامه تاييد صلاحيت  آزمايشگاههاي همكار: مراجعه به سایت اداره کل/ میز خدمت/  فرایند ها و فرم ها و همچنین در پیوست ها قابل دسترسی میباشد 

2-شرایط تمدید گواهینامه آزمایشگاههای همکار : مراجعه به سایت اداره کل/ میز خدمت/  ضوابط و الزامات آزمایشگاههای همکار همچنین در پیوست ها قابل دسترسی میباشد
13011456101 تائيد صلاحيت شركتهاي بازرسي استاندارد
امتیازلازم جهت دريافت پروانه  تاييد صلاحيت شركت بازرسي کالا  چگونه قابل دريافت است ؟
 مراجعه به سایت اداره کل/ میز خدمت/ دستورالعل و روش های اجرایی سازمان  جهت دریافت دستورالعمل ومشاهده جدول امتیازات
13011456103 تائيد صلاحيت شركتهاي آموزشي همكار در حوزه استاندارد
1-نحوه انتخاب دامنه فعالیت مرکز چگونه است ؟
  بر اساس رشته و مدرک تحصیلی و سوابق تدریس مدرسین و همچنین سوابق آموزشی مرکز آموزشی دامنه فعالیت مرکز انتخاب می شود.
2- نحوه همکاری کارشناسان استاندارد با مركز آموزشي چگونه است ؟
   
نظارت بر فرآیند آموزش و تایید آن، مسئولیت صحه گذاری اطلاعات مرکز آموزشی از قبیل مشخصات عمومی، مشخصات و سوابق مدرسین، منابع تدریس)، تقویم آموزشی، گواهینامه های صادره آموزشی را بر عهده دارد و کلیه مدارک مورد نظر باید به امضای کارشناس استاندارد شرکت برسد.
3- نحوه اطلاع از لیست کارشناسان استاندارد موجود چگونه است ؟
 
بانک اطلاعاتی مربوط به کارشناسان استاندارد دارای پروانه معتبر در زمینه فعالیت آموزش در پورتال سازمان ملی استاندارد به آدرس :   www.isiri.gov.ir  در منو همکاران سازمان در دسترس متقاضیان می‌باشد.
13011456104 تائيد صلاحيت كارشناسان استاندارد
1- انتخاب زمینه فعالیت و رشته تخصصی مرتبط چگونه است؟
انتخاب زمینه فعالیت بر اساس سوابق فعالیت ارائه شده و انتخاب رشته تخصصی بر اساس جدول مقررات رشته های تخصصی پیوست شماره 5 مي باشد.
2- تاریخ و نحوه اطلاع رسانی آزمون کارشناسان استاندارد چگونه است؟
تاريخ و زمان آزمون کارشناسان استاندارد در مقاطع زمانی كه توسط سازمان ملي استاندارد تعیین مي شود از طریق پورتال سازمان ملی استاندارد به آدرس:  www.isiri.gov.ir   اطلاع رسانی و برگزار می شود.
13011456105 تائيد صلاحيت مديران كنترل كيفيت در واحدهاي توليدي
1- چگونگی ثبت نام در سامانه :  مراجعه به سایت نظارت بر اجرای استاندارد(isom.isiri.gov.ir) ورود به کارتابل واحد تولیدی منوی درخواست ها مدیر کنترل کیفیت انتخاب گزینه صدور ، تمدید ، انتقال یا افزایش دامنه
2- رشته های تحصیلی مرتبط با فعالیت مورد نظر :  مراجعه به سایت     www.isiri.gov.ir
 زیرپورتال ها ← دفتر آموزش وترویج ←تأیید صلاحیت مدیران کنترل کیفیت  رشته های تحصیلی مورد قبول
3- چگونگی قراردادکار : تماس یا مراجعه به جامعه مدیران کنترل کیفیت فارس جهت آگاهی از مفاد وچگونگی عقد قراردادکار

10031457100 صدور و تمديد پروانه هاي كاربرد علامت استاندارد كالاهاي توليد داخل مشمول استاندارد
1- درصورت عدم وجود هريك از مدارك جدول 3، اقدام درخواست پروانه استاندارد چگونه است؟ متقاضي مي‌بايست نسبت به درخواست كتبي همراه با دلايل نقص مدرك مربوطه به اداره كل اقدام نموده و درصورت تاييد مدير كل،نسبت به انجام فرآيند درخواست مطابق با شرح خدمت ارائه شده اقدام نمايد.
2- درصورتيكه واحد توليدي قادر به انجام تعدادي از آزمونهاي مورد نياز بر روي محصول توليدي نباشد،درخواست پروانه استاندارد چگونه است؟
 دراينصورت متقاضي نسبت به تكميل و ارائه فرم شماره 10 به اداره كل اقدام نموده و درصورت تاييد مدير كل، نسبت به انجام فرآيند درخواست مطابق با شرح خدمت ارائه شده اقدام نمايد.
3- بعد از تطابق نتايج آزمون در هر يك از مراحل صدور پروانه و صدور مجوز،مهلت زماني جهت رفع نواقص پرونده چه مدت است؟ حداكثر 40 روز از تاريخ اعلام نتايج آزمون
4- درصورتي كه واحد داراي پروانه استاندارد معتبر ،تقاضاي استفاده از نام/علامت تجارتي ديگري بجز نام/علامت تجارتي درج شده در پروانه استاندارد را داشته باشد،دريافت مجوز به چه صورت است؟ متقاضي ضمن 1-تقاضاي كتبي ،نسبت به ارائه 2- آگهي رسمي نام/علامت تجارتي (و3- پروانه ساخت با نام مورد تقاضا جهت فرآورده‌هايي غذايي و بهداشتي تحت نظارت وزارت بهداشت و درمان) به اداره كل اقدام مي‌نمايد.لازم بذكر است كه استفاده از نام/علامت تجارتي غير از موارد درج شده در پروانه كاربرد علامت استاندارد ممنوع بوده و مصداق جعل علامت استاندارد مي‌باشد.
5- مدت زماني كه جهت صدور پروانه استاندارد طي خواهد شد ؟
 بسته به نوع محصول و انطباق شرايط واحد متفاوت مي باشد . (‌از زمان تكميل مدارك پرونده و دريافت نتايج منطبق جهت طرح در كميته علائم حداكثر يك هفته )
6- محصول مورد تقاضا مشمول مقررات استاندارد اجباري است و يا تشويقي ؟
جهت دستيابي به فهرست استاندارد هاي اجباري از زير پورتال سازمان /استانداردهاي ملي /فهرست استاندارد هاي اجباري قابل دستيابي مي باشد . ( http://isom.isiri.gov.ir/nst )
7 پس از ارائه درخواست پروانه،بازديد اوليه در چه زماني صورت مي‌پذيرد؟
حداكثر 10 روز پس از طي مراحل 1 و 2 قسمت صدور پروانه
8-جهت توليد بصورت ظرفيت خالي،چه مداركي مي‌بايست ارائه گردد؟
مدارك لازم به شرح زير مي باشد :
  • نامه درخواست از طرف شركت توليد كننده
  • كپي قرار داد مابين دو شركت
  • مدارك مربوط به نام / علامت تجارتي جهت محصول مورد درخواست
  • پروانه ساخت ظرفيت خالي از معاونت دارو و غذاي دانشگاه علوم پزشكي فارس (‌جهت فراورده هاي غذايي و يا بهداشتي )
9- استفاده از سامانه سينا چگونه است؟ راهنماي استفاده واحدهاي توليدي/خدماتي از سامانه سينا، از آدرس ذيل قابل دريافت مي‌باشد.       http://isom.isiri.gov.ir/standard/images/acrobat.gif
10031457102 تعليق پروانه هاي كاربرد علامت استاندارد كالاهاي توليد داخل مشمول استاندارد
1- حداكثر مهلت داده شده جهت رفع تعليق پروانه :
90 روز از تاريخ ابلاغ تعليق و ‌در مورد محصولات خاص كه رفع نقص آنها ظرف مدت 90 روز از تاريخ تعليق امكانپذير نمي باشد ،‌ با اجماع نظر اعضاي كميته علائم تعليق پروانه زمان رفع تقص ها حداكثر تا دو برابر قابل افزايش است
2-  آيا امتيازات منفي پس از رفع تعليق پروانه صفر خواهد شد؟ 
در صورت رفع تعليق پروانه ،‌مجموع امتيازات منفي اخذ شده تا پايان اعتبار پروانه به قوت خود باقي خواهد ماند و امتيازات منفي مربوط به هر سال به جمع آن افزوده خواهد شد.

10031457104 نظارت بر ايمني آسانسور
1- زمان مراجعه به شهرداري چند روز است ؟ حدود 5 روز پس از صدور گواهينامه
 2- ﭘﺮﺳﺶ ﻫﺎ و ﭘﺎﺳﺦ ﻫﺎي ﻣﺘﺪاول در ﺑﺎزرﺳﯽ ﻓﻨﯽ آﺳﺎﻧﺴﻮرﻫﺎ: از طريق لينك مربوط در سامانه قابل استفاده مي باشد
10031457105 نظارت بر كيفيت تجهيزات موجود در شهر بازي ها
1- مبلغ و نحوه دريافت هزينه بازرسي چگونه است ؟ 
مبلغ بر اساس تعرفه هاي مصوب سازمان ملي استاندارد محاسبه و توسط شركت بازرسي دريافت مي گردد
2- آيا امكان تغيير شركت بازرسي در سامانه وجود دارد ؟ 
خير - در سامانه انتخاب شركت بازرسي به صورت اتوماتيك و تصادفي مي باشد
3- نحوه دريافت اطلاعات استانداردهاي ملي مرتبط چگونه است ؟
دريافت استانداردهاي ملي مرتبط با وسايل تفريحي در صفحه اول سامانه به آدرس : http://isad.isiri.gov.ir در منوي استانداردهاي ملي قابل دريافت مي باشد
10031457106 نظارت بر كيفيت ديگ هاي بخار
1- مدت زماني كه جهت صدور پروانه استاندارد طي خواهد شد ؟
  ‌از زمان تكميل مدارك پرونده و دريافت نتايج منطبق جهت طرح در كميته علائم حداكثر يك هفته
2- محصول مورد تقاضا مشمول مقررات استاندارد اجباري است و يا تشويقي ؟
جهت دستيابي به فهرست استاندارد هاي اجباري از زير پورتال سازمان /استانداردهاي ملي /فهرست استاندارد هاي اجباري قابل دستيابي مي باشد .
3 پس از ارائه درخواست پروانه ، بازديد اوليه در چه زماني صورت مي‌پذيرد؟
 حداكثر 10 روز پس از طي مراحل 1 و 2 قسمت صدور پروانه
4- استفاده از سامانه سينا چگونه است؟ راهنماي استفاده واحدهاي توليدي/خدماتي از سامانه سينا، از آدرس ذيل قابل دريافت مي‌باشد.  http://isom.isiri.gov.ir/standard/images/acrobat.gif

10031457107 نظارت بر كيفيت خدمات ترمينال عرضه سوخت گاز طبيعي CNG
1- نحوه دريافت كاربري و رمز عبور جهت معرفي جايگاه داران چگونه است ؟
براي ورود به سامانه، لازم است جایگاه داران محترم با استفاده از کد ملي و شماره موبايل خود از طریق سامانه مربوطه نام و رمز عبور خود را تعيين کنند
10031457108 نظارت بر كيفيت خدمات واحدهاي انرژي
1-آيا امکان تغییر شرکت بازرسی وجود دارد ؟ خير امکان پذیر نمی باشد
2- آيا امكان تغيير مبلغ هزینه بازرسی وجود دارد ؟ خير با توجه به تعرفه های مصوب و مندرج در سامانه امکان پذیر نمی باشد
10031457109 نظارت بر كيفيت خدمات سردخانه
1- مدت زماني كه جهت صدور پروانه استاندارد طي خواهد شد ؟  ‌از زمان تكميل مدارك پرونده و درصورت مناسب بودن شرايط بازرسي، جهت طرح در كميته علائم حداكثر يك هفته
2- خدمت مورد تقاضا مشمول مقررات استاندارد اجباري است و يا تشويقي ؟ جهت دستيابي به فهرست استاندارد هاي اجباري از زير پورتال سازمان /استانداردهاي ملي /فهرست استاندارد هاي اجباري قابل دستيابي مي باشد .
3 پس از ارائه درخواست پروانه،بازديد اوليه در چه زماني صورت مي‌پذيرد؟ حداكثر 10 روز پس از طي مراحل 1 و 2 قسمت صدور پروانه
4- استفاده از سامانه سينا چگونه است؟ راهنماي استفاده واحدهاي توليدي/خدماتي از سامانه سينا، از آدرس ذيل قابل دريافت مي‌باشد.       http://isom.isiri.gov.ir/standard/images/acrobat.gif

10031457110 نظارت بر كيفيت خودرو و نيرومحركه
1- نحوه دريافت استانداردهاي ملي به چه صورت است است؟
دريافت فايل مربوط به تمام استانداردهاي ملي تدوين شده از طريق سامانه الكترونيكي http://standard.isiri.gov.ir امكان پذير مي‌باشد.
2- نحوه دريافت اطلاعات تعرفه‌هاي مصوب سازمان ملي استاندارد چگونه است؟
الف)از طريق سامانه‌هاي تخصصي مربوطه
ب)از طريق زيرپورتال سازمان ملي استاندارد http://isiri.gov.ir/Portal/Home
3- استفاده از سامانه سينا چگونه است؟ راهنماي استفاده واحدهاي توليدي/خدماتي از سامانه سينا، از آدرس ذيل قابل دريافت مي‌باشد.        http://isom.isiri.gov.ir/standard/images/acrobat.gif
10031457112 صدور پروانه هاي كاربرد نشان حلال
1- مدت زماني كه جهت صدور پروانه  استاندارد حلال طي خواهد شد ؟
 با توجه به اين كه اين فرايند با همكاري نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهاد كشاورزي انجام مي شود، تعيين زمان دقيق امكان پذير نيست . اما پس از تكميل مدارك در اداره كل ،كارشناس ظرف مدت دو روز جهت انجام بازديد با نمايندگي ولي فقيه هماهنگي  و مكاتبه لازم را انجام مي دهد.
2- محصول مورد تقاضا مشمول مقررات استاندارد اجباري است و يا تشويقي ؟
 نشان حلال مشمول مقررات استاندارد تشويقي بوده اما الزام آن داشتن پروانه استاندارد اجباري/تشويقي جهت محصول مورد درخواست است. فهرست استاندارد هاي اجباري از زير پورتال سازمان /استانداردهاي ملي /فهرست استاندارد هاي اجباري قابل دستيابي مي باشد . ( http://isom.isiri.gov.ir/nst )
3 پس از ارائه درخواست پروانه،بازديد اوليه در چه زماني صورت مي‌پذيرد؟ در صورت تكميل بودن مدارك بلافاصله مكاتبه با نمايندگي ولي فقيه جهت تعيين وقت و هماهنگي بازديد اوليه صورت مي گيرد.
4- آيا پروانه نشان حلال براي هر فراورده بصورت جدا صادر مي شود؟
 بلي  براي هر محصول كه داراي استاندارد ملي جداگانه باشد يك پروانه حلال صادر مي شود . و پروانه حلال شامل كليه موارد موجود در دامنه كاربرد استاندارد مربوطه مي باشد.
5- استفاده از سامانه سينا چگونه است؟
راهنماي استفاده واحدهاي توليدي/خدماتي از سامانه سينا، از آدرس ذيل قابل دريافت مي‌باشد.       http://isom.isiri.gov.ir/standard/images/acrobat.gif
6- مدت اعتبار پروانه حلال چند ساله است؟     يك سال
10031458100 صدور مجوز كالاهاي صادراتي و وارداتي مشمول استاندارد اجباري
1-كارمزد استاندارد چگونه محاسبه مي شود ؟
 
كارمزد استاندارد توسط سامانه صادرات و واردات بر اساس فرمول تعريف شده در سامانه محاسبه مي گردد.
2-نمونه برداري توسط چه كسي انجام مي شود ؟
نمونه برداري توسط شركتهاي بازرسي  تاييد صلاحيت شده انجام مي شود.
3-آزمون در كجا انجام مي شود ؟ آزمون در آزمايشگاه هاي تاييد صلاحيت شده  انجام مي شود.
4-COI چيست ؟ COI گواهي انطباقي است كه توسط شركت بازرسي در مبدا و يا مقصد صادر مي گردد.
5-چه كالاهايي مشمول استاندارد اجباري براي صادرات و واردات مي باشد ؟ فهرست كالاهاي مشمول استاندارد اجباري براي صادرات و واردات در وب سايت سازمان ملي استاندارد ايران قرار دارد.  آدرس سامانه www.isiri.gov.ir    /  قسمت پورتال ها و زير پورتال ها / دفتر صادرات و واردات
10031458101 تعيين ماهيت كالاهاي وارده / صادره اظهار شده
1-كارمزد استاندارد چگونه محاسبه مي شود ؟
 كارمزد استاندارد توسط سامانه صادرات و واردات محاسبه و اخذ مي گردد.
2-نمونه برداري توسط چه كسي انجام مي شود ؟ نمونه برداري توسط گمرك صورت مي پذيرد.
3-آزمون در كجا انجام مي شود ؟ آزمون در آزمايشگاه هاي آكروديته انجام مي شود.
4-COI چيست ؟
COI گواهي انطباقي است كه توسط شركت بازرسي در مبدا و يا مقصد صادر مي گردد.
5-چه كالاهايي مشمول تعيين ماهيت مي باشد ؟ تعيين ماهيت بنا به درخواست گمرك صورت مي پذيرد.
10031458104 صدور گواهي ثبت كالا ، برند و صادر كننده برتر
1. آيا درخواست صدور گواهينامه صادر كننده برتر از ادارات كل استاندارد ميسر است ؟ بله
2.
 آيا اين گواهينامه شامل كالاهاي مشمول استاندارد اجباري براي توليد داخل مي گردد ؟ خير
10031459100 نظارت بر عملكرد وسايل توزين سنگين ( باسكول همكف جاده اي )
1- چگونگي شناسايي باسكول ثابت همكف استاندارد ؟
 بر اساس بازرسي هاي انجام شده گواهي آزمون دوره اي بر اساس استاندارد 10274 براي مالك صادر مي گردد
10031459101 علامت گذاري وسايل توزين و سنجش
1- روش تشخيص وسايل شناسايي شده و  پلمپ گذاري شده چيست  ؟
 دستگاه داراي پلمپي است که در یک طرف آن کد شناسایی ( شناسه ملی 10 رقمی  ) و درطرف دیگر آن نشان استاندارد ملی ایران درج شده است
10031459102 ارائه گواهي اندازه شناسي نازل هاي جايگاه هاي عرضه سوخت مايع
1-  منظور از هوا زدن نازل سوخت در باك خودرو هنگام سوختگيري چيست ؟
    
فرآورده نفتي بدون هوا مي باشد و هنگام پاشش در باك خودروحباب ايجاد مي شود و ربطي به حجم ندارد .
2- آيا امكان دخل و تصرف در نازل به منظور كم فروشي توسط جايگاه هاي عرضه سوخت وجود دارد ؟
   خير . بر اساس پلمپ هاي موجود كه توسط شركت پخش فرآورده هاي نفتي بر روي نازلها قرار گرفته امكان هيچگونه دخل و تصرف توسط جايگاه ممكن نيست .
10031459103 نظارت بر ساير وسايل توزين و سنجش ( سبك )
1- چگونگي شناسايي وزنه هاي استاندارد ؟
 در زير وزنه هاي استاندارد ، نشان سربي داراي علامت استاندارد ملي ايران وجود دارد

2- چگونگي شناسايي ترازوهاي كنترل شده ؟
از طريق بررسي برچسب نصب شده روي ترازو و تاريخ اعتبار
18051941100 آموزش استاندارد سازي برون سازماني
1-آیا اداره استاندارد برای تمام افراد جامعه دوره آموزشی برگزار می کند؟
در صورتی که محتوای دوره مورد درخواست در راستای وظایف و ماموریت های سازمان ملی استاندارد و مرتبط با مفاهیم استاندارد و استاندارد سازی باشد بلامانع است.
2- نحوه اطلاع از زمان اجرای دوره‌های آموزشی برای افراد سایر و برون سازمانی استاندارد چگونه است؟
زمان اجرای دوره از طریق ارسال پیامک اطلاع رسانی ، درج اطلاعیه در پورتال اداره کل ، اعلام کتبی به متقاضی و ... اعلام می شود.
18051941101 آموزش كارشناسان استاندارد
1-دوره های آموزشی مورد قبول برای انجام فرآیند تمدید پروانه کارشناسی استاندارد کدامند؟
بر اساس رشته و مدرک تحصیلی و همچنین زمینه فعالیت و رشته تخصصی پروانه کارشناس حقیقی استاندارد تعیین می‌شود.
2- نحوه اطلاع از زمان اجرای دوره‌‌های آموزشی قابل قبول کارشناسان حقیقی استاندارد چگونه است ؟
زمان اجرای دوره های آموزشی از طریق پیامک، سایت اداره کل و گروه کارشناسان حقیقی استاندارد اطلاع رسانی می‌شود.
18051941102 آموزش مسئولين كنترل كيفيت
1-دوره های مورد قبول برای انجام فرآیند تمدید مسئولين كنترل كيفيت چیست؟
 بر اساس رشته و مدرک تحصیلی و همچنین فرآورده ي قيد شده در گواهينامه تائيد صلاحيت تعیین می شود.
2- نحوه اطلاع از زمان اجرای دوره های آموزشی امتیاز آور برای مسئولين كنترل كيفيت چگونه است ؟
از طریق تماس با آموزشگاه همكار
سوالات عمومي
استاندارد چیست؟

 
استاندارد در لغت به معنی نظم و قاعده و قانون و مفاهیمی از این قبیل است . اما معنی آن در ارتباط  سازمان استاندارد که مسئولیت قانونی تهیه و تدوین استانداردهای ملی را عهده دار می باشد ، عبارت است از : ( تعیین و تدوین ویژگیهای لازم در تولید یک فرآورده و انجام یک خدمت با تبادل نظر و توافق جمعی صاحبان حق و نفع با روشهای مشخص شده)

استاندارد اجباری چیست؟

طبقه قانون، سازمان می تواند با تصویب شورای عالی استاندارد اجرای استاندارد و آئین کار فراورده هایی را که از نظر ایمنی و یا حفظ سلامت عمومی مضر می باشد اجباری نماید. در این صورت اعمال هر گونه نظارت در اجرای صحیح استاندارد از وظایف سازمان است.
این نظارت ها شامل نمونه برداری، آزمایش، ارشاد و راهنمایی فنی واحدهای تولیدی و وارد کنندگان و بالاخره توقیف کالاهای خارج از استاندارد و پیگیری قانونی از طریق مراجع قانونی می باشد.لیست فراورده های مشمول مقررات استاندارد اجباری در روزنامه های رسمی کشور و همچنین از طریق سازمان استاندارد و ادارات تابعه اعلام می گردد

استاندارد تشويقي چیست؟

برای محصولی که بارعایت استاندارد ملی تولید مربوط اجباری نباشد ، پس از کسب مجوز ازسازمان می توان از علامت استاندارد تشویقی استفاده نمود.

استاندارد  ISO 17025

استاندارد بین المللی ISO/IEC 17025 که در نتیجه تجربیات وسیع حاصل از اجرای ISO/IEC Guide 25 و استاندارد اروپایی EN 45001 تهیه گردیده است. اکنون جایگزین هر دو آنها شده است . استاندارد ایران – ایزو – آی ای سی 17025 که بر اساس استاندارد بین المللی فوق تدوین شده است. شامل کلیه الزاماتی است که آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون باید آنها را برآورده سازند تا بتوانند اثبات کنند که یک سیستم کیفیت را به کار گرفته و برقرار نگه می دارند و از نظر فنی صلاحیت داشته و نیز قادر به فراهم کردن نتای فنی معتبر می باشند.
مراجع تایید صلاحیت که صلاحیت آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون را به رسمیت می شناسند بایستی این استاندارد را به عنوان مبنای تایید صلاحیت به کار برنددر بند 4 الزامات مربوط به مدیریت صحیح و در بند 5 الزامات مربوط به احراز صلاحیت فنی جهت نوع آزمون ها و یا کالیبراسیون هایی که آزمایشگاه به عهده می گیرد مشخص می شود.
به کارگیری روز افزون سیستمهای کیفیت عموما باعث افزایش نیاز به حصول اطمینان از این امر شده است که آزمایشگاه هایی که بخشی از یک سازمان بزرکتر می باشند یا خدمات دیگری هم ارائه می نمایند. قادر به اجرای سیستم کیفیتی هستند که با استانداردهای ایران – ایزو 9001 یا ایران – ایزو 9002 و نیز با این استاندارد منطبق می باشد. بنابراین سعی شده است که تمامی آن دسته از الزامات استانداردهای ایران – ایزو 9001 و ایران – ایزو 9002 را نیز برآورده خواهد نمود.
گواهی انطباق با استانداردهای ایران – ایزو 9001 و ایران – ایزو 9002 فی نفسه حاکی از صلاحیت آزمایشگاه در فراهم کردن و ارائه داده ها و نتایج فنی معتبر نخواهد بود.
در صورتی که آزمایشگاه ها الزامات این استاندارد را برآورده نمایند و توسط مراجعه تایید صلاحت شوند که دارای موافقت نامه شناسایی متقابل با مراجع هم تراز خود در سایر کشورهای استفاده کننده از این استاندارد باشند، پذیرش نتایج آزمون و کالیبراسیون کشورها تسهیل می گردد.
به کارگیری این استاندارد همکاری میان آزمایشگاه ها و سایر سازمانها را تسهیل و به تبادل اطلاعات و تجارب و نیز به هماهنگ کردن استانداردهای و روش های اجرایی کمک می کند.

سازمان ISO   چیست؟ 

سازمان جهانی استاندارد ISO:سازمان جهانی برای استانداردسازیInternational Organization for Standardization موسوم به (ISO) در سال ۱۹۴۶ با هدف تسهیل تبادل کالاها و خدمات در سطح جهانی به وسیله تدوین استانداردهای جهانی ایجاد شد.
ISOیک سازمان غیردولتی است که مقر اصلی ان در شهر «ژنو» کشور «سوئیس» می‌باشد، بزرگترین سازمان تدوین و منتشرکننده استانداردهای جهانی محسوب می‌گردد.
این سازمان مرکب از سازمان‌های استاندارد ملی ۱۶۱ کشور جهان است که هر یک وظیفه نمایندگی کشور خود را به عهده دارند. این اعضا به ۳ گروه Member body اعضای اصلی، Subscriber memberامضاکننده و Correspondent member ناظر تقسیم می شوند.
تعداد اعضای اصلی ۱۰۷ کشور تعداد اعضای امضا کننده ۱۱ کشور و تعداد اعضای ناظر ۴۳ کشور است.
تدوین استانداردها توسط کمیته‌های فنیTechnical Committee (TC)صورت می‌گیرد و هر کمیته مرکب از نمایندگانی از کشورهای مختلف بوده کهدارای حق رأی می‌باشد و هر کمیته دارای یک رییس است که از میان کشورهای عضو انتخاب می‌شوند. تصویب هر استاندارد بارأیحداقل ۷۵% اعضا به تصویب می‌رسد.
از آنجا که سرواژه سازمان جهانی استاندارد در زبان‌های مختلف متفاوت است، برای مثال در زبان انگلیسی IOSو در زبان فرانسه OINمی‌شد، به منظور یکسان کردن نام آن در سراسر جهان این سازمان به نام ISO خوانده می‌شود.

معنی
  ISO چیست؟ 

نامISO از کلمه یونانی (لاتین)ISOS به معنی هم‌شکلو یکسان گرفته شده که کلمه‌ی معادل آن در فارسی «ایستار» است.
سازمان ملی استاندارد ایران یکی از اعضای اصلی و قدیمیISOاست که از سال ۱۹۶۰ در سازمان جهانی استاندارد عضویت داشته است.
استانداردهای ایزو بر چند قسم هستند؟
استاندارد ISO 9000
در سال ۱۹۸۷ کمیته‌ فنی ۱۷۶ سازمان بین المللی استاندارد (ISO/TC۱۷۶سری استانداردهای ایزو ۹۰۰۰ را به جهانیان ارائه نمود. هدف از تدوین این سری استاندارد به وجود آوردن الگوئی بین‌المللی برای پیاده‌سازی و استقرار سیستم‌های مدیریت و تضمین کیفیت بوده که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرار گرفت.
سری استانداردهای ایزو ۹۰۰۰ در سال ۱۹۹۴ و ۲۰۰۰ با نگرش فرآیندگرا و نهادینه نمودن بهبود مستمر در سیستم مدیریت کیفیت سازمان از طریق اصلاح فرآیندها، مورد ویرایش قرار گرفت.
در واقع استاندارد ایزو ۹۰۰۰ به یک محصول خاص داده نمی‌شود، بلکه فرآیند تولید کالا یا خدمات را در یک واحد تجاری مورد ارزیابی قرار می‌دهد.
مزایای به کارگیری استاندارد ایزو ۹۰۰۰
ـ بررسی مجدد فعالیت های سازمان بر اساس اهداف سازمان و رفع کاستی‌ها
ـ شفافیت فرآیندها و شاخص ها در سازمان
ـ جلوگیری از دوباره کاری ها به واسطه تعریف فعالیتهای برنامه ریزی شده و سیستماتیک
ـ کاهش هزینه ها
ـ ایجاد اطمینان و اعتماد در درون سازمان
ـ ایجاد اطمینان و اعتماد درون سازمان (مشتری(
ـ افزایش توان رقابت در عرصه بین الملل
ـ دامنه‌ی کاربرد: این استاندارد در کلیه سازمانهای تولیدی، خدماتی و پژوهشی و آموزشی و غیر کاربرد دارد.
استاندارد 14000 ISO 
استانداردهای خانواده ISO 14000 شامل استانداردهای بین الملی در رابطه با سیستم‌های زیست محیطی است. این استانداردها در سال ۱۹۹۶ میلادی توسط کمیته فنی ۲۰۷ سازمان ایزو بوجود آمدند.
یک سیستم مدیریت زیست محیطی می‌تواند به عنوان بخشی از سیستم‌های جامع مدیریت به حساب آید.
این سیستم شامل ساختار سازمانی، فعالیت‌های طرح‌ریزی، تعریف مسوولیت‌ها، تعیین روش‌ها و فرایند‌ها و همچنین در اختیارگیری منابع لازم برای تهیه، اجرا، بازنگری و حفظ خط مشی زیست‌محیطی سازمان است.
این استاندارد مساله اصلی فرآیند تولید و به عبارتی پشت پرده عرضه یک کالا است، نه خود کالا.
در واقع این گواهینامه به واحدی اعطا می‌شود که در درازمدت برنامه‌های عملی برای کمک به پاکیزه ماندن محیط‌زیست داشته باشد و آنها را به درستی اجرا کند.
مزایای به کارگیری استاندارد ایزو ۱۴۰۰۰
ـ ایجاد سیستمهای مدیریت زیست محیطی که منجر به حفاظت بیشتر از محیط زیست می شود.
ـ به حداقل رسانیدن موانع غیر تعرفه ای تجاری و تسهیل تجارت بین الملل با توجه به بها دادن بیشتر به محیط زیست در سازمان‌ها
ـ جلب مشتریان بیشتر و افزایش سهم بازار در سطح بین المللی
ـ افزایش رعایت مقررات و قوانین مربوط به محیط زیست
ـ استفاده بهینه از منابع طبیعی
ـ تسهیل تجارت بین الملل
ـ ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سازمان
ـ دامنه کاربرد: این استاندارد برای کلیه صنایع و سازمان‌های مختلف تولیدی و خدماتی کاربرد دارد.

استاندارد 18001 OHSAS

سری ارزیابی ایمنی بهداشت شغلی (Occupational Health & Safety Assessment Series) استانداردی قابل امتیازبندی و اخذ گواهینامه است.
در سال ۱۹۹۸ کمیته‌ای متشکل از موسسه استاندارد بریتانیا، شرکتهای اصلی گواهی دهنده انگلستان و سایر سازمانهای بین‌المللی استاندارد تشکیل شد که هدف آن تهیه و تدوین استانداردی واحد بود.
OHSAS 18001 در پاسخ به نیاز سازمانها به یک استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی، که بوسیله آن بتوانند سیستم مدیریت خود را در زمینه‌های بهداشتی و ایمنی ارزیابی کنند تدوین شده است.
ساختار استاندارد OHSAS 18001 سازگار با استانداردهای ایزو ۹۰۰۰ و ایزو ۱۴۰۰۰ است تا سازمان‌ها بتوانند به راحتی سیستم‌های مدیریت کیفیت، محیط زیست و بهداشت شغلی و ایمنی را با یکدیگر ادغام و سیستم مدیریتی یکپارچه‌ای را ایجاد نمایند.
یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی، سازمان را در شناسایی، حذف و یا به حداقل رساندن خطرات مرتبط با بهداشت و ایمنی کارکنان خویش و سایر طرف‌های ذینفع که در معرض آن قرار دارند، یاری می‌کند.
مزایای به کار گیری استاندارد OHSAS 18001
ـ تفکری طرح ریزی شده و مستند در ارتباط با بهداشت و ایمنی شغلی
ـ ساختاری مناسب برای مدیریت بهداشت و ایمنی شغلی
ـ ایجاد محیط کاری ایمن‌تر و سالم‌تر
ـ افزایش آگاهی و دانش در خصوص مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی
ـ کاهش ریسک حوادث، رویدادها و … .
ـ دامنه کاربرد: این استاندارد در کلیه سازمان‌های تولیدی و خدماتی کاربرد دارد.

استاندارد ISO 22000

ایمنی غذا وابسته به بروز مخاطرات بیماری‌زایی غذایی در هنگام مصرف می‌باشدکنترل کافی و مناسب در طول زنجیره غذایی امری ضروری بنظر می‌رسد چرا که در هرمرحله از زنجیره غذایی ممکن است مخاطرات ایمنی غذا رخ دهد. لذا رسیدن به ایمنی غذا بایستی با تلاش همه گیر طرفهای زنجیره غذا صورت پذیرد.
بکارگیری این استاندارد به سازمانهایی که در رده‌های مختلف زنجیره غذایی قرار دارند کمک می‌کند که بتوانند مخاطرات موجود در سیستم خود را شناسایی و کنترل نمایند.
این استاندارد مجموعه ترکیبی موثری را جهت حصول اطمینان از ایمنی غذا در طول زنجیره غذایی ایجاد می‌نماید که عناصر کلیدی آنها شامل ارتباط متقابل، سیستم مدیریت، برنامه‌های پیشنهادی و اصول    HACCP   می‌باشد.
دامنه کاربرد: کلیه سازمانها در محدوده زنجیره غذایی شامل تولیدکنندگان مواد اولیه در کارخانه‌های تولید مواد غذایی و خوراک دام، عوامل درگیر با حمل و نقل و انبارش، فروشگاه‌های خرده فروشی و تامین کنندگان خدمات مرتبط با غذا نظیرخدمات بسته‌بندی و  می‌توانند از این استاندارد بهره جویند.

استاندارد
 17020  ISO /IEC 

یکی از استانداردهای تخصصی است که برای معیارهای عمومی برای فعالیت انواع مختلف سازمانهای بازرسی کننده می‌باشد. هدف از این استاندارد مشخص کردن معیارهای عمومی سازمان‌های بازرسی کننده بیطرف, قطع نظر از بخش مورد بازرسی, می‌باشد.
این استاندارد همچنین معیارهای استقلال را نیز مشخص می نماید. این استاندارد برای استفاده سازمانهای بازرسی کننده و مراجع تایید صلاحیت و نیز سایر سازمان‌های مرتبط با شناسایی صلاحیت سازمان های بازرسی کننده در نظر گرفته شده است.
دامنه کاربرد: این استاندارد برای کلیه شرکت ها و موسسات بازرسی کاربرد دارد.

استاندارد 17025    ISO /IEC 

روند تخصصی شدن فعالیت‌های سازمان‌ها موسسات و سازمان‌های تدوین کننده استاندارد را بر آن می‌دارد تا نیازمندی‌های خاصی را جهت حصول اطمینان از کیفیت خدمات این نوع سازمان‌ها تدوین نمایند.
علاوه بر استاندارد ایزو ۹۰۰۰ که الزامات عمومی سیستم مدیریت کیفیت را برای کلیه سازمانها بیان می‌نماید در صنایع مختلف استانداردهایی منتشر می‌شود که الزامات خاصی را برای آن تعریف می‌نماید که این الزامات به صورت مکمل – جایگزین الزامات عمومی سیستم مدیریت کیفیت سازمان را شکل می‌دهد.
این استاندارد تخصصی برای تشریح سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاهها تدوین شده است.
به بیان دیگر این استاندارد برای کلیه آزمایشگاه‌های ارایه دهنده خدمات اندازه‌گیری، تست، آزمون و کالیبراسیون (آزمایشگاه‌های صنعتی) بدون توجه به تعداد پرسنل یا گستردگی محدوده فعالیتهای آن قابل کاربرد می‌باشد.

استاندارد
   ISO/TS  16949 

با وجود آنکه استانداردهای سری ایزو ۹۰۰۰ به دلیل ماهیت مستقل خود، برای بسیاری از نهادها به عنوان پایه و اساس ساخت سیستم مدیریت کیفیت قرار گرفته، اما برخی از حوزه‌های اقتصادی به خصوص، مانند صنایع خودرو، که علاقه بیشتری به برآورده شدن خواسته‌های کیفی خود دارند اقدام به تدوین الزامات ویژه خود نموده‌اند و اجرای این خواسته‌ها را برای تامین‌کنندگان خود الزام نموده‌اند.
از آنجا که تعداد این الزامات سبب بروز مشکلاتی در خصوص ارزیابی مکرر خواسته‌های متفاوت برای قطعه سازان طرف قرارداد, خودروسازان مختلف شده است. بررسی‌ها برای حل این مشکل منجر به تشکیل گروه کاری بین‌المللی صنعت خودرو گردید که این گروه کاری با همکاری کمیته فنی ۱۷۶ سازمان بین‌المللی استاندارد اقدام به یکپارچه سازی الزامات خودروسازان جهان نمود.
ماحصل این تلاش انتشار مشخصه فنی ایزو گردید. در تدوین این مشخصه فنی مراجع ذیل به کار گرفته شده است:
ـ سری استانداردهای بین‌المللی مدیریت کیفیت
ـ نظامنامه های مرجع خودروسازان آمریکایی
ـ نظامنامه های مرجع خودروسازان ایتالیایی
ـ نظامنامه های مرجع خودروسازان فرانسوی
ـ نظامنامه های مرجع خودروسازان آلمانی

استاندارد HACCP

مجموعه الزامات مربوط به سیستم مدیریت بهداشت مواد غذایی است که به معنی تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی می‌باشد که برای اولین بار در سال ۱۹۷۱ در کنفرانس ملی حفاظت مواد غذایی مطرح شد. سپس در سال ۱۹۷۳ سازمان فضا نوردی آمریکا (ناسا) با همکاری شرکت پیلسبوری این سیستم را برای اطمینان از سلامت مواد غذایی فضا نوردی اجرا کردند.
این سیستم در سال ۱۹۸۵ به اطلاع عموم رسید و در سال ۱۹۹۳ توسط کمیسیون کدکس پذیرفته شد.
در سال ۱۳۷۷ موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران آیین کار استفاده از آنرا تحت عنوان استاندارد ملی ۴۵۵۷ منتشر کرد. حروف کلمات این سیستم با هدف ایمن‌سازی فرآیندهای تولید مواد غذایی و پیشگیری از بروز حوادث ناشی از مشکلات بهداشتی مواد غذایی در سازمانها مستقر می‌شود.
مزایای به کارگیری استانداردHACCP
استقرار این سیستم در سازمان با توجه اجرای مراحل کنترل مناسب و موثر در طول فرآیندهای پذیرش مواد اولیه، تولید محصول، انبارش و نگهداری و ارسال محصول به سازمان اطمینان می‌دهد که با حداقل هزینه مطمئن‌ترین کنترلها را انجام می‌دهد و می‌توان به مزایای زیر اشاره کرد:
ـ ایجاد اطمینان در مصرف کنندگان محصولات
ـ حرکت به سمت تولید بدون نقص
ـ پیشگیری از مخاطرات شیمیایی، میکروبی و فیزیکی که ممکن است در فرآورده‌های غذایی موجب خسارت رساندن به مشتری و کاهش اعتبار سازمان شود.
ـ سازگاری با سایر سیستمهای مدیریت کیفیت
کلیه سازمانهای تولیدی و خدماتی که در زنجیره تامین مواد غذایی جامعه نقش ایفا می‌کنند مانند مجتمع های کشت و صنعت، تولید کنندگان مواد غذایی، توزیع‌کنندگان مواد غذایی، سردخانه ها و. می توانند با استفاده از این اصول نسبت به تضمین سلامت محصولات غذایی خود اطمینان لازم را کسب نمایند.


استاندارد  IMS و HSE

یک سیستم مدیریت سازمان یافته چارچوبی ایجاد می‌کند که در قالب آن افراد می‌توانند به طور منظم برای سازمان کار کنند و در مقابل درآمد مطلوب با روش کارآمد و موثر بدست بیاورند.
به عبارت دیگر سیستم مدیریت روشی است که ما می‌خواهیم کارها انجام شوند. سیستم مدیریت می‌تواند در زمینه‌های گوناگونی همچون کیفیت، بهداشت و ایمنی و محیط زیست مدنظر قرار گیرد. بطور طبیعی مرکز توجه و تأکید هر یک از اجزاء سیستم با دیگری تفاوت دارد.
به عنوان مثال، سیستم مدیریت کیفیت بر نیازهای مشتری تأکید دارد، در حالی که سیستم مدیریت محیط زیست نیازهای طیف گسترده‌ای از طرف‌های ذینفع و تقاضای رو به رشد جامعه نسبت به حفاظت محیط زیست را بیان می‌کند و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی کانون توجه خود را بر حفظ ایمنی سرمایه‌ها و بهداشت شغلی نیروی انسانی در سازمان قرار می‌دهد.



 


1397/3/23 چهارشنبه
           سامانه اندازه شناسی اوزان و مقیاس ها


           اپلیکیشن لیست استانداردهای ملی ایران
 

             دانلود اپلیکیشن خدمات اداره کل استاندارد خوزستان

1396/11/28 شنبه

دستورالعمل به روز رسانی پورتال



زمان بندی : اخبار زیرپورتال پس ار تهیه توسط واحد روابط عمومی و تایید مدیریت توسط واحد فناوری اطلاعات به صورت روزانه بارگذاری می گردد،همچنین فرم ها و فایل های مربوط به واحدهای مختلف اداره کل  به صورت هفتگی  بارگذاری می گردند.

نکاتی که توسط مسئولين بروز رساني پورتال و زيرپورتال ها رعايت می گردند:

1- عنوان (title)
عنوان، اولين چيزي است كه کاربر در موتورهاي جستجو با آن مواجه مي شود. بايد هنگام انتخاب عنوان از کلمات کليدي اصلي سايت استفاده شود چرا که توسط موتورهاي جستجو قابل شناسائي باشد. در واقع يک عنوان توصيفي شامل 5 الي 8 کلمه متشکل از کلمات کليدي اصلي سايت مي باشد.
نکاتي که هنگام درج عنوان بايد مد نظر داشت:
- شامل کلمات کليدي محتوي و عکس هاي آن صفحه باشد.
- از کاما استفاده نشود.
- از نظر گرامري جمله بندي آن درست باشد، فقط ترکيب کلمات نباشد.
- از کلماتي که توسط موتورها منع مي شود استفاده نشود.
- در هنگام درج عکس و لينک حتما کادر مربوط به عنوان (title) درج شود تا اگر به هر دليلي تصوير نمايش داده نشد متني که در تگ alt گذاشته ايم نمايش داده شود.
2- توضيحات (Description tag)
 اين توضيحات بين ۲۵ تا ۳۰ کلمه را شامل مي شود که در موتورهاي جستجو در زير URL نمايش داده مي شود بنابراين بايد توضيحاتي را بنويسيد که نشان دهنده محتواي سايت شما باشد.

3- ارتباط متقابل
موتورهاي جستجو مخصوصا گوگل به تعدد ارتباط ها به سايت شما حساس هستند و آنرا در رتبه سايت شما اثر مي دهند ، بنابراين بهتر است يک صفحه از لينک هاي مفيد در سايت خود ايجاد کنيد و سايت هائي که در موتورهاي جستجو رتبه خوبي دارند را در آن صفحه معرفي نمائيد و از سايت هاي ديگر بخواهيد که لينک آدرس سايت شما را در سايت خود بگذارند.

۴- درج کلمات کليدي سايت (key words)
موتورهاي جستجو براي اين بخش ارزش زيادي قائل هستند و در رتبه بندي سايت شما تاثير دارد. کلمات کليدي را با کاما از يکديگر جدا کنيد. با اين روش در حداقل جا، امکان ترکيبات متنوعي از کلمات کليدي سايت شما گنجانده خواهد شد.
- نسبت کلمات کليدي به ساير کلمات در يک صفحه را چگالي يا تراکم کلمات کليدي مي نامند. مثلا اگر شما ۱۰۰ کلمه در يک صفحه داريد و چهار عدد از آنها جزو کلمات کليدي سايت شما هستند، چگالي کلمات کليدي آن صفحه ۴ است. سعي کنيد که چگالي حدود ۳ تا ۲۰ درصد براي کلمات کليدي مهم سايت خود را تنظيم کنيد.
- کلمات کليدي خود را ترکيبي انتخاب نماييد.
- کلماتي که حدس مي زنيد توسط موتورهاي جستجو بيشتر search مي شوند را بنويسيد
- حتما کلمات کليدي را با کاراکتر , از هم جدا نماييد.
- کلمات کليدي از متن همان صفحه انتخاب شود.
- عنوان صفحه خود را حتما در کلمات کليدي بنويسيد.
 
۶- ارتباط بين صفحات
- در صفحات محتوايي خود آنگونه کار کنيد که کسي که به هر طريق وارد آن صفحه مي شود نتواند خارج شود (مدت زمان حضور افراد را در سايت خود بالا ببريد با قرار دادن مطالب جالب و کاربردي).
- از لينک هاي داخل صفحه اي آنگونه استفاده کنيد که بازديد کننده سايت از دکمه هاي Back و Forward نرم افزار استفاده نکند.

۷- نکات تبديل فايل به PDF
يکي از راه هاي افزايش بازيابي اطلاعات مندرج در وب سايت توسط موتورهاي کاوش ، غني کردن فايل هاي محتوا مي باشد. محتواهاي PDF که از فرمت هاي ديگر (مثل word ، power point و ...) استخراج مي گردد ، بهتر است شرايط ذيل را دارا باشد:
- قبل از تبديل فايل word به PDF از استاندارد بودن فونت هاي بکار رفته در فايل word اطمينان حاصل فرماييد.
- از نرم افزارهاي استاندارد براي تبديل فايل ها به PDF استفاده شود که قابليت پشتيباني از فونت هاي فارسي را داشته باشند.
- متن فايل هاي PDF با استفاده از ابزار هاي جستجوي درون متني نرم افزار Acrobat قابل جستجو باشد.

8- حجم فايل ها
فايل هايي که در سايت بارگذاري مي شوند به صورت فشرده و حجمي کمتر از 5 مگابايت داشته باشند.

۹-صفحه تماس با ما
برخي موتورهاي جستجو، مخصوصا Yahoo ، اگر آدرس پستي شما در سايت نباشد ، سايت شما را ليست نمي کنند. حتما آدرس پستي را در سايت قرار دهيد ، فقط قرار دادن آدرس صندوق پستي کافي نيست. تلفن هاي تماس و آدرس حوزه خود را درج نماييد..
همچنين براي قراردادن اطلاعات افراد هر واحد از الگوي زير استفاده شود.
نام و نام خانوادگي سمت تلفن فاکس پست الکترونيک
    081-xxxxxxxx 081-xxxxxxxx Xxxxxx(at)hww.ir
10- زبان
زبان اصلي کليه درگاه ها زبان فارسي است. صفحه خانگي و صفحه ورودي اصلي ، بايد به زبان فارسي بارگذاري شود. در صورتي که پرتال  بصورت چند زبانه مي باشند بايد امکان تغيير زبان براي کاربران در تمامي صفحات فراهم شود.

11- قالب کلي نگارش متن

 
عنوان اصلي Tahoma 10 B
عنوان فرعي Tahoma 10 B
رنگ عنوان مشکي
رنگ مطالب مشکي
متن پاراگراف ها Tahoma 10
مطالب ليستي ليست هاي شماره دار و بدون شماره
ترازبندي متن Justify Low Direction:RTL
متون انگليسي Time New Roman 14
 

12- آيين نامه ها و دستورالعمل ها
آيين نامه ها و دستورالعمل هاي هر واحد بايد به صورت کامل بر روي سايت قرار گرفته باشند. براي بارگذاري اين مطالب نياز است که محتواي اين دستورالعمل ها در سايت ايجاد شود و امکان دانلود براي کاربر به راحتي فراهم باشد.

13- نقشه سايت (sitemap)
- براي سايت خود نقشه تهيه کنيد و لينک تمام بخش هاي مهم سايت را در نقشه سايت قرار دهيد.
- نقشه سايت را بايد در صفحه اول سايت خود قرار داد چون برخي موتورهاي جستجو فقط صفحه اول سايت را بازديد مي کنند
1395/8/8 شنبه
کلیه حقوق این زیرپورتال متعلق به اداره کل استاندارد استان خوزستان می باشد.
<>
شيدسچپج
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031